Coğrafya Eğitimi Öğrencileri ÇOBİLTUM Merkez Laboratuvarlarını Ziyaret Etti

2023-2024 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı kapsamında, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı'nda "Coğrafya Eğitiminde Laboratuvar Uygulamaları" dersi, Doç. Dr. Oya Erenoğlu'nun sorumluluğunda yürütülmektedir. Bu dersin bir parçası olarak, 28 Mayıs 2024 Salı günü saat 16.00'da, Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalının 3. sınıf öğrencileri, ÇOBİLTUM Merkez Laboratuvarlarına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında, öğrenciler laboratuvarların çalışma prensipleri, kullanılan araç-gereçler ve coğrafya biliminde laboratuvar uygulamalarının önemi hakkında detaylı bilgi aldılar. Laboratuvar uzmanları, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve pratik uygulamalarla ilgili deneyimler paylaştı.

Bu ziyaret, öğrencilere teorik bilgilerini pekiştirme ve pratik deneyim kazanma fırsatı sunarken, aynı zamanda laboratuvar çalışmalarının coğrafya eğitimi üzerindeki etkisini de görmelerini sağladı. Ziyaretin sonunda, Doç. Dr. Oya Erenoğlu, ÇOBİLTUM yetkililerine teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağladığını vurguladı.

ÇOBİLTUM Merkez Laboratuvarları olarak, eğitime katkı sağlamaktan ve öğrencileri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten yetkililer, gelecekte de benzer işbirliklerinin devam edeceğini ifade ettiler.