ÇOBİLTUM'un katkılarıyla Teknoloji Elçileri Projesi Paneli Gerçekleşti

Çanakkale Teknopark, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM), ÇOMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, Çanakkale Teknoloji Geliştiricileri ve Girişimcileri Derneği işbirliğiyle organize edilen Teknoloji Elçileri Projesi Paneli Troya Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Birçok öğrenci topluluğunun görev aldığı, teknoloji ve inovasyona ilgi duyan gençlerin sosyolojik, psikolojik ve teknik olarak desteklenip, her bir öğrencinin proje odaklı düşünen ve girişimci ruhlu birer birey olmasının amaçlandığı Teknoloji Elçileri Projesi paneline;  ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Pelin Kanten ve Prof. Dr. Okhan Akdur, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, ÇOBİLTUM Müdürü Prof. Dr. Sermet Koyuncu, Çanakkale İşkur Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmalarını sırasıyla ÇOBİLTUM Müdürü Prof. Dr. Sermet Koyuncu, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat yaptı.

ÇOBİTUM Müdürü Prof. Dr. Sermet Koyuncu yaptığı konuşmada üniversitelerin eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra araştırma geliştirme faaliyetlerini yürüttüğünü, bilimsel yayınlar ve patentler üretip bu çalışmaların teknolojiye uyarlanması için çalışmalar geliştirdiğini ifade ederek ÇOBİLTUM hakkında bilgiler verdi.