"Learn.Inc" Projesi Aracılığıyla Lisansüstü Öğrenci Proje Yarışması Başvuruya Açıldı!

Learn.INC, toplum için ilgi çekici projelerin geliştirilmesi ve toplumun sorunlarına çözüm üretmek için eğitsel ve araştırmaya dayalı kaynakların oluşturulması ve sunulması yoluyla akademik çevre ile iş dünyası, kurumsal ortam ve sivil toplum arasında bir katalizör rolü üstlenmeyi hedeflemektedir.

Bu hedefin gerçekleştirilmesi için, başlangıç aşaması olarak iki tur "Zorluk Temelli Öğrenme - Challenge Based Learning" (CBL) yarışması düzenlenmesi planlanmıştır. Zorluk Temelli Öğrenme türünde bir öğrenme deneyimi; gerçek, sosyal, teknik veya işle ilgili bir problemi tespit etme, analiz etme ve bir çözüm tasarlama gibi aşamalardan oluşmaktadır. Genellikle çok disiplinli bir yaklaşımı benimsemektedir ve gerçek hayatın bir zorluğuna sosyo-ekonomik çevrenin bakış açısından uygulanabilir bir çözüm bulmayı amaçlamaktadır.

Bu projenin hedef kitlesi; yüksek lisans ve doktora programlarına devam eden ve gerçek yaşamın zorluklarını kabul edip çözmeye, edinilen deneyimleri paylaşmaya istekli olan öğrencilerdir. Proje süresince katılımcılar aşağıdaki faydaları elde edecektir:

• Sektör uzmanları, mentörler ve konuşmacılar tarafından paylaşılan bilgi, deneyim ve sonuçlara erişim
  • Çeşitli uzmanlık alanlarından mentörler ve konuşmacılar ekibinin desteği yarışamaya sunduğunuz projenizin geliştirilmesi;
  • İş çevresi / sivil toplum temsilcileri ile toplantıların düzenlenmesi
  • Farklı disiplinlerden diğer öğrencilerle etkileşim ve işbirliği yapma fırsatı
  • Fikirlerini aynı araştırma alanına ilgi duyan geniş bir kitleye sunma imkanı
  • İşgücü piyasasında çok değerli olan çapraz ve özel yeteneklerin geliştirilmesi

Yarışma düzenleme kurallarına ulaşmak için linke tıklayınız.

Sorularınız için: kyilmaz@comu.edu.tr  ;  savas.gurdal@comu.edu.tr

Yarışma takvimi şu şekildedir:

1. Tur:

•    Yarışmanın duyurusu: 10 Temmuz 2023

•    Başvuruların sunulması: 10 - 23 Temmuz 2023

•    Adayların seçimi: 27 Temmuz 2023

•    Projelerin uygulanması: Temmuz- Kasım 2023

1. Tur:
  • Takvim ileride duyurulacaktır

Başvuru sürecine başlamak için, aşağıdaki adreste yer alan link üzerinden bir profil oluşturmanız gerekmektedir:

Profilinizi oluşturduktan sonra, belirlenen e-posta adresi ve şifrenizle giriş yapınız. Ardından, bu projede beklentilerinizi ve hangi konuyu ele almayı tercih ettiğinizi belirten kısa bir anketi doldurmanız istenecektir.

Learn.Inc projesinin CBL öğrenci yarışması:

• Türkiye’de yerleşik tüm üniversitelerin yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yöneliktir.
  • Bu yarışma Lucian Blaga University of Sibiu (Romanya), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Türkiye), Sofia University St. Clement Ohridski (Bulgaristan), Hellenic Open University (Yunanistan) ve Research & Training Point Foundation (Bulgaristan) ile işbirliği içinde yürütülmektedir.

"Learn.Inc" projesi, Avrupa Komisyonu'nun Erasmus+ programı tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.

Sözleşme Numarası: 2021-1-RO01-KA220-HED-000031136

Burada yer alan içerik yazarın görüşlerini yansıtmaktadır. Avrupa Komisyonu, burada yer alan bilgilerin herhangi bir şekilde kullanılmasından dolayı sorumlu tutulamaz.